Släpp lös din inre potential!

Välkommen på retreat i vackra Sörby den 7-9 oktober för att bjuda in ökad närvaro och kroppsligt välmående i ditt liv.

Återupptäck kroppens språk och visdom

Välkommen att inspireras till en stärkt kontakt till din kropp och en återupptäckt av dina sinnen. Tillsammans utforskar vi effektiva metoder för främjande av vilsamt lugn i kropp och själ. Du får verktygen att med nyfikenhet utforska hur kroppen guidar dig till glädje och harmoni. Djupt lyssnande till kroppen ger en ökad förståelse för hur gamla vanor och föreställningar leder till olika besvär och obehag. Eftersom det är via kroppens sinnen som vi upplever livet är denna helg en unik möjlighet att se på livet med nya ögon fyllda av förundran.

Denna helg är för dig

Besväras du av stress och har svårt för att komma ner i varv? Upplever du kronisk smärta och värk som inskränker på din livskvalitét? Eller söker du nya perspektiv samt känner en nyfikenhet inför att utforska mindfulness och ökad kroppskännedom? Denna helg är för dig som vill lära känna dig själv och din kropp på djupet. Inga förkunskaper krävs – du är välkommen precis som du är!

Du är redan allt du någonsin behöver

Glädje, kreativitet, frid, styrka och kärlek är inget som skapas eller uppnås genom prestation – dessa kvalitéer finns naturligt inom oss alla redan vid födseln. Se bara på barnen i din omgivning. Med årens lopp tenderar vi att ”glömma” hur vi tar kontakt med dessa kvalitéer vilket leder till begränsande föreställningar. Hitta tillbaka till dessa kvalitéer och släpp lös den potential som funnits inom dig sedan födseln (att “komma ihåg”, vilket är en betydelse av begreppet sati som ofta översätts till “mindfulness”).

Mindfulness är en hörnsten

Under dessa dagar utforskar vi metoder för att stilla sinnet och åter vända uppmärksamheten till vårt inre och det lugn som vi alla har djupt inom oss. Mindfulness är en väl beprövad metod för att stilla sinnet och ge upphov till djupa insikter om oss själva och livet. Mindfulness kan beskrivas som vår förmåga till neutralt observerande av tingens föränderliga natur med ett öppet sinne. Genom medveten kontakt och närvaro i kroppen lär vi oss släppa taget om det som håller oss tillbaka och återupptäcker att alla svar vi söker redan finns inom oss själva.

Liv är rörelse

Hela universum är i konstant rörelse och din kropp är inget undantag. Rörelse är kroppens språk och sätt att komma till uttryck. Genom rörelse utforskar vi ödmjukt kroppsliga begränsningar och blockeringar för att söka förståelse för hur kroppen påverkar idén om oss själva och vice versa. Med hjälp av intuition och lustfyllda övningar hittar tillbaka till kroppens naturliga sätt att uttrycka sig.

Det tar sin början i kroppen

Vid begynnelsen i mammas mage definierades vår existens av vad kroppens sinnen förmedlade till nervsystemet. Under barndomen övergår utforskandet av omvärlden från kroppens sinnen till intellektet med livserfarenheter som påverkar och lämnar avtryck. Dessa kan liknas vid filter som påverkar hur vi upplever, tolkar och interagerar med livet. Livet har även på olika sätt fått oss att rikta maximalt med uppmärksamhet till tankar om dåtiden och planer för framtiden. Genom att komma tillbaka till upplevelsen av kroppens sinnen får vi distans till tankar och idéer som håller oss tillbaka vilket möjliggör nya perspektiv Det är dags att ställa in skärpan och återvända till livet, här och nu.

Välkommen tillbaka!

Tillsammans utforskar vi metoder för att stärka kontakten med kroppen och förmågan att kontinuerligt vända uppmärksamheten tillbaka till våra direkta sinnesupplevelser. Vi vill med denna helg bjuda in till ökad förundran, uppskattning och kontakt med livets mysterium.

Verktyg för livslångt lärande

Under helgen utvecklar vi förhållningssätt och verktyg som du kan ta med dig och utveckla resten av ditt liv! Några av helgens hörnstenar:

🧘 Meditation och medvetenhetsträning. Vi lär oss enkla och kraftfulla meditationstekniker som stärker vår förmåga att möta livets upp- och nedgångar med ökad acceptans

☸️ Visdom från mindfulness-traditionen. Under helgens föredrag och guidade meditationen lär vi oss enkla och effektiva metoder för inre utveckling som har mätbara effekter på hälsa och välmående

🤸 Glädje och njutning genom kroppsligt uttryck. Med hjälp av intuitiva rörelser, interoception och observation utforskar vi det ömsesidiga förhållandet mellan kropp, känslor och sinne. Genom bland annat qigong, fridans och andningsövningar frigör vi oss från inbillade begränsningar och hittar tillbaka till glädje och njutning genom kroppsligt uttryck

🌍 Jordnära övningar. Försjunkna i medveten närvaro öppnar vi upp för och blir berörda av den vackra omgivningen och naturens läkande kraft. Vi kommer att använda oss av gående meditation och skogsbad för att hitta tillbaka till frid och inspiration.

👫 Lärande och läkande i grupp. Genom reflektion och övningar stödjer vi vår egna och andras process. Under helgen sår vi frön för medveten kommunikation – något som kan transformera ditt sätt att relatera till andra!

Tid och plats

Start: Fredag kl 17
Slut: Söndag kl 16
(Se anmälan för mer detaljerat schema)

Plats: Sörby retreat center

https://www.sorbyretreatcenter.com/

I ett underbart landskap mellan hagar, fält och gärdesgårdar ligger denna ekologiska gård. Här är det lätt att finna ro och låta sinnena komma i balans. Under helgen får vi chans att ta del av inbjudande kurslokaler, rehabiliteringsträdgård med fantastisk grönska och stort växthus samt den vackra omgivande naturen. Den goda maten som serveras är ekologisk och vegetarisk.

Pris och anmälan

Early bird rabatt! Boka senast 15 augusti och betala endast 4500 kr (ordinarie pris: 5500 kr)

Priset inkluderar mat och boende i tvåbäddsrum.

Det finns möjlighet att boka enkelrum till en extra kostnad av 500 kr. Skriv i så fall detta som önskemål när du gör din bokning via länken ovan.

Medveten kommunikation

Att umgås i en atmosfär av mindfulness är en fantastisk möjlighet att praktisera medveten kommunikation. Få metoder förbättrar förutsättningarna till goda förhållanden såsom medveten kommunikation (även kallat ”mindfulness of speech”). Vi kommer att prova på att pausa, andas djupt och öppna våra sinnen innan vi talar. Ofta upplever vi att tystnad och djupt lyssnande erbjuder utrymme att känna vad som behöver uttryckas och på vilket sätt. När vi gör detta bjuder vi in vår sanna, medkännande och kärleksfulla sida i våra samtal. Genom reflektion och övningar i grupp sår vi frön för medveten kommunikation – något som kan transformera ditt sätt att relatera till andra!

Möt dina instruktörer

Patrik är diplomerad mindfulness- och giqonglärare med lång erfarenhet inom en rad olika meditations-traditioner. Genom egna upplevelser har han en stark övertygelse om meditationens förmåga att transformera destruktiva vanor och beteendemönster och hjälpa oss hitta hem till oss själva. Denna övertygelse har fått honom att lämna en internationell karriär inom IT-branschen för att följa sin passion att dela med sig av sina insikter och erfarenheter. Han arbetar numera med coaching och håller föreläsningar och kurser inom meditation och mindfulness. Han är också diplomerad frisvårdsguide som gillar sig i naturen där han guidar skogsbad och turer i naturupplevelser.

Patrik – Frameless meditation
https://framelessmeditation.se/
patrik@framelessmeditation.com
0730 – 620640

Sebastian arbetar som Osteopat och drivs av den glädje och djupa tillfredsställelse som han känner då han utforskar medvetandet tillsammans med andra eller för sig själv. Han upplever sig själv som ingen speciell. När han iakttar minnen kan han förnimma en röd tråd som sträcker sig från den han är idag. Blickar han istället framåt får han till sig visioner som återspeglar den han är idag. Tankar och känslor tycks förstärka ett självupphöjande och historieberättande som tenderar att fånga mycket uppmärksamhet. Kuren anser han är att hitta till en inre plats av stilla observerande. Sebastian känner sig hedrad över möjligheten att dela med sig av sina erfarenheter och insikter. Under detta retreat har han möjlighet att prova på rollen som instruktör och facilitator men frågar du honom själv kallar han sig helst för spirituell vän. Han arbetar även med manuell terapi, osteopati, och finner ett stort nöje i att utveckla sin förståelse för kroppens självläkande och -reglerande förmågor. Det finns en stark tilltro till att yttre och inre harmoni främjar välmående och hälsa. Sebastian tror att vi får det vi behöver, inte nödvändigtvis det vi vill ha, för att utveckla vårt förhållande till livet.

Sebastian  – Osteopati Kålltorp
https://www.osteopatikalltorp.se/
0703 – 939313

Anmäl dig idag!

Registrera dig via länken nedan.

När du är anmäld blir du kontaktad och får ta del av mer detaljerad information som är bra att veta inför helgen i Sörby.

Vi förbereder oss bland annat för:

Medveten kommunikation
Att umgås i en atmosfär av mindfulness är en fantastisk möjlighet att praktisera medveten kommunikation. Vi får ta del av riktlinjer och övningar för att lära oss relatera från en plats av autenticitet.

Ädel tystnad
Hur ofta ger du dig själv möjlighet att få vila i ditt varande? Tysta mornar ger oss möjlighet att komma ner i varv och gå djupare i vår mindfulness. Ta del av detaljerat schema.

Vad andra säger om Frameless Meditation